Het grote aanbod van open leermaterialen, maakt het dat het lastig is om relevante en kwalitatieve leermaterialen te vinden. Om deze reden hebben we in samenwerking met de Saxion Bibliotheek binnen generieke onderwerpen gezocht naar beschikbare open leermaterialen. Samen met docenten van Saxion hebben we de toepasbaarheid van de leermaterialen bekeken.

Uiteraard kun je contact leggen met de accountmanager van de bibliotheek van jouw academie mocht je ondersteuning nodig hebben bij het zoeken en vinden van open leermaterialen. Mocht je zelf willen zoeken naar open leermaterialen dan kun je gebruik maken van onderstaande selectie van een aantal bekende en nuttige bronnen die je kunnen helpen bij het zoeken en vinden van open leermaterialen. Meer bronnen kan je vinden in de link bij ‘Meer weten?’.

Werk je samen met collega’s aan het opbouwen van een collectie open leermaterialen? Zorg dan dat de materialen van goede kwaliteit zijn. Het opstellen van een kwaliteitsmodel kan helpen het leermateriaal te beoordelen. Het stappenplan kwaliteitsmodel van SURF leidt je langs de verschillende stappen die je als projectteam kunt doorlopen voor het opstellen, implementeren en onderhouden van een kwaliteitsmodel voor open leermaterialen.

 

OER

OER Commons
Open Course Library
Lumen Learning
Merlot
OASIS

MOOCs

EdX
Coursera
Futurelearn
Udacity
MOOC List

Open textbooks

BCcampus
College Open Textbooks
Open Textbook Library
OpenStax
Saylor Academy

OpenCourseWare

Open Yale Courses
OpenLearn

Saylor Academy
Open Education Consortium
MIT OpenCourseWare
Video’s

Khan Academy
Academia
Vimeo CC search
YouTube CC Search
TED

 Afbeeldingen

Pixabay
Unsplash
Creative Commons Search
Google Image Search
Free Images

 

Meer weten?
Robert Schuwer. Overview of websites with OER
TU Delft Online Learning HUB. Websites with CC licensed photos
TU Delft. Bronnen voor je onderwijs (OER & open textbooks)
Open Education Consortium. Using OER repositories