Met behulp van de subsidieregeling van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, heeft de academie FEM in 2017 en 2018 een (M)OOC ontwikkeld over Business Analytics, een onderwerp dat steeds belangrijker wordt voor financial professionals. Deze online cursus is opgedeeld in vijf casussen waarin studenten praktisch aan de slag gaan met fictieve data van gerenommeerde bedrijven. Je leert de data te analyseren en interpreteren met behulp van data-analyse tools zoals PowerBI, Tableau, Excel en Disco om zo te komen tot toekomstgerichte advisering.

Daarnaast heeft de academie AMA in samenwerking met TechYourFuture een MOOC ontwikkeld over Smart Industry. In deze MOOC krijg je antwoord op vragen als: “Hoe ziet het bedrijf van de toekomst eruit? Hoe verandert technologie onze manier van werken en organiseren? Welk type medewerker overleeft in de eeuw van nieuwe machines en robots?”. Smart Industry is de benaming van de nieuwe industriële revolutie die organisaties, werk en werknemers radicaal en razendsnel gaat beïnvloeden.

Geïnteresseerd om een online cursus te volgen of om de reeds ontwikkelde cursussen te gebruiken in je eigen onderwijs? Klik dan op onderstaande link om naar de online leeromgeving te gaan.