Het Saxion Lectoraat Blockchain doet interdisciplinair onderzoek voor welke vraagstukken Blockchain geschikt is, onder welke voorwaarden, voor welke organisaties Blockchain interessant is en wat de impact is op organisaties. Het lectoraat ontwikkelt methoden en tools voor Blockchain toepassingen en het implementeren ervan.

In 2020 is het lectoraat Blockchain een waardevolle samenwerking aangegaan met de Bitcoin Association. Een resultaat uit deze samenwerking is een ontwikkeltraject waarbij een reeks Blockchain MOOCs gepubliceerd zal worden. Deze reeks start bij een Bitcoin basiscursus voor beleidsmedewerkers, gevolgd door meer technisch geavanceerde Bitcoin-ontwikkelingscursussen. De MOOCs zijn te vinden op mooc.saxion.nl.

Chhayy Lin Lim en Arthur Janse presenteren het open textbook Blockchain

Voorafgaand aan deze reeks MOOCs is er vanuit het lectoraat een open textbook uitgebracht onder de titel Blockchain Basisboek. Het boek is geschreven door Arthur Janse en Chhay Lin Lim, beiden werkzaam als docent bij de academie FEM en bij het lectoraat Blockchain.

Chhayy Lin Lim: “We hebben een boek geschreven dat we zelf hier in Nederland misten. Veel boeken zijn erg basaal. In dit boek hebben we de diepgang proberen aan te brengen waarmee we onze studenten het concept Blockchain echt konden uitleggen”.